Wat moet ik nu weer geven? Soms is het best ingewikkeld om een passend geschenk te vinden voor een relatie. Het doel van een relatiegeschenk is onder meer opvallen met je logo en onthouden worden. Dat kan alleen met iets bruikbaars. Niet alles wordt altijd door iedereen gebruikt. Maar er zijn geschenken die iedereen altijd wel eens nodig heeft. We hebben de voornaamste nuttige relatiegeschenken voor je op een rijtje gezet.

Aanstekers

Aanstekers bedrukken is meer voor een giveaway dan een relatiegeschenk. Het is een kleine attentie om bijvoorbeeld aandacht te krijgen voor je merk. Giveaways zijn vaak bedoeld om potentiële relaties tot relaties om te toveren. Ondanks dat het klein is, is het wel nuttig. Helemaal wanneer er een bieropener aan zit.

Pennen

Dé kantoorartikelen die altijd overal rondzwerven zijn natuurlijk… pennen! Deze producten komen dan ook bij gemiddeld 7 verschillende eigenaren terecht. Pennen zijn daarnaast erg veelzijdig in de zin van dat ze in allerlei soorten en maten te bestellen zijn. Goedkope pennen, maar ook luxere exemplaren. Pennen raken kwijt, gaan kapot en daarom zijn ze altijd welkom.

Snoep

Snoepjes gaan er altijd in. Onder het mom van “liefde gaat door de maag”, kunnen we stellen dat snoep altijd goed werkt als relatiegeschenk. Dat kan ook een giveaway zijn zoals een doosje pepermuntjes, maar ook een groter cadeau zoals een gepersonaliseerde pot met dropjes of winegums. Denk er wel om dat dropjes niet door iedereen lekker gevonden worden.

Mokken

Ook altijd bruikbaar zijn mokken. Worden ze niet thuis gebruikt, dan wel op kantoor. Haast iedereen neemt zo nu en dan een kopje koffie of thee. In een comfortabele mok is dat nog lekkerder.

Notitieboekjes

Ondanks de technologie van tegenwoordig blijft het fijn om snel even iets op te schrijven. Daarom komen notitieboekjes vaak van pas. Notitieboekjes bieden veel bedrukkingsruimte én een handig geschenk.