Wil jij graag een auto leasen, maar wil je niet zo lang aan een contract gebonden zijn? In dit geval is operational lease geen optie. In dit geval ben je meestal ongeveer 4 jaar aan een contract gebonden. Een auto huren is echter ook geen optie, omdat de kosten erg hoog zullen liggen als je een auto langer dan een paar weken huurt. Short lease is in dit geval een uitstekende tussenvorm. Short lease heeft zowel de voordelen van het huren als van het leasen van een auto. Steeds meer mensen kiezen daarom voor deze vorm van lease.

Wat is shortlease precies?

Short lease is een vorm van lease waarbij je een zeer flexibel contract hebt. Zo is het mogelijk om een contract voor slechts één maand te nemen. Hierdoor hoef je niet lang aan dezelfde auto vast te zitten, net als dat bij het huren van een auto het geval is. Echter, profiteer je ook van de voordelen van een leaseauto. Zo hoef je bijvoorbeeld geen wegenbelasting en verzekeringskosten te betalen. De leasemaatschappij is namelijk de eigenaar van de auto en dit bedrijf betaalt deze kosten. Je weet hierdoor altijd waar je aan toe bent als je een auto leaset. Bij je contract krijg je een aantal vrije kilometers. Dit aantal kun je zelf met de leasemaatschappij afspreken. Zolang je onder dit aantal kilometers blijft, betaal je alleen het leasebedrag en de brandstof van de auto.

Welke auto’s kun je leasen?

Je kunt uit ontzettend veel auto’s kiezen als je een auto wilt leasen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij shortlease uit een automaat en handgeschakelde auto te kiezen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om voor shortlease bedrijfswagens te kiezen. Daarnaast zijn er ook maatschappijen waarbij je een short lease occasion kunt nemen. Als je een occasion huurt, ben je goedkoper uit. Dit terwijl de occasions van een leasemaatschappij doorgaans goed onderhouden en nog vrij nieuw zijn. Het enige verschil is dus dat deze auto eerder al eens gebruikt is en misschien een jaartje ouder is.

Als ondernemer voor short lease kiezen?

Ook als ondernemer kan het voordelig zijn om voor zakelijke short lease te kiezen. Weet je bijvoorbeeld nog niet goed hoe jouw onderneming er over een jaar voorstaat? Dan is het beter om voor short lease te kiezen dan om een lang operational lease contract te tekenen. Ben je van plan om over een aantal maanden nieuwe bedrijfswagens te kopen, maar ben je nog op zoek naar een optie voor in de tussentijd? Ook dan is short lease ideaal. Zo zijn er nog veel meer situaties te bedenken waarin short lease de beste optie is.

Of je nou voor private shortlease kiest als particulier of je auto zakelijk least, het is altijd van belang dat je voor de juiste leasemaatschappij kiest. Het is daarom aan te raden om goed na te gaan welke maatschappij voor jou het voordeligste is. De kosten van short lease kunnen erg meevallen, mits je voor de juiste leasemaatschappij kiest.