Amsterdam is een fantastische stad om te ontdekken. Met de iconische grachten, pleinen en straten is er genoeg te zien om meerdere dagen vol te maken. Amsterdam is echter ook nogal een drukke stad, waardoor het lastig kan zijn om van A naar B te komen. Zeker voor de mensen die dagelijks naar hun werk in Amsterdam moeten is het verkeer en de algemene drukte vaak een probleem. Gelukkig zijn er voldoende vervoersopties in Amsterdam, zowel voor een dagje uit als het dagelijkse verkeer. In deze blog kijken we naar een aantal van de beschikbare vervoersopties en kijken we wat de voor- en nadelen zijn.

Te voet

We beginnen eenvoudig. Amsterdam lopend verkennen is erg goed te doen voor toeristen, omdat de meeste highlights redelijk dichtbij elkaar liggen. Vanaf het Centraal Station, waar de meeste dagjesmensen aankomen, is het een kleine afstand tot de Dam. Van daar kun je door de winkelstraten en langs de grachten tot het Leidseplein lopen. Voor de dagelijkse reiziger is het wat minder, omdat je onderweg veel toeristen tegenkomt.

Met de fiets

Nederland is natuurlijk een fietsland bij uitstek. Fietsen door Amsterdam is dan ook een prima mogelijkheid. Voor toeristen is een fiets huren wellicht minder ideaal omdat je over de wegen moet fietsen. Als je het Amsterdamse verkeer niet gewend bent, inclusief de trams, kan dit wel eens voor gevaarlijke situaties zorgen. Voor de dagelijkse reiziger is het echter des te meer geschikt.

Met de scooter

Hoewel een fiets de milieuvriendelijke optie is, gaat het voor sommige mensen niet snel genoeg. Daarom zie je veel dagelijkse reizigers met een scooter, of met een elektrische scooter in Amsterdam rondrijden. Ideaal voor korte ritjes door het centrum van de stad. Zelfs als je wat verder weg woont is het nog een goede optie. Voor toeristen is een elektrische scooter huren ook een prima optie als ze wat meer van de regio willen zien.

Het openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer in Amsterdam heb je een viertal opties: trein, bus, tram en metro. Ideaal voor als je grote afstanden binnen de stad moet overbruggen, helemaal als je beschikt over een OV-kaart. Voor toeristen is de tram vaak een ervaring die ze mee willen maken en voor de dagelijkse reizigers is het vaak de snelste en makkelijkste manier van reizen. De metro heeft uiteraard ook voordelen op het gebied van snelheid, al kun je niets van de prachtige stad zien tijdens het reizen.

Met de rondvaartboot

Amsterdam ontdekken met een rondvaartboot is misschien de rustigste en de bekendste vervoersmethode in de stad. Om van A naar B te gaan is het natuurlijk verre van ideaal, maar je krijgt wel een prachtig uitzicht van de stad tijdens de rondvaarten. Het is dan ook niet voor niets ongekend populair voor toeristen uit alle windstreken.