Als je beste vriendin gaat trouwen is de kans groot dat je verantwoordelijk bent voor de organisatie van het vrijgezellenfeest. Dit soort feestjes zijn bekend (of berucht) als de dag of avond dat de toekomstige bruid nog één keer de bloemetjes buiten zet voor de bruiloft. Voor iedereen hoort dit een memorabele avond te worden. Zoiets organiseren is niet zonder problemen. Wij hebben 6 tips verzameld waardoor het gegarandeerd een succes wordt!

Maak het persoonlijk

Het vrijgezellenfeest wordt georganiseerd voor de toekomstige bruid. Bij de organisatie zul je dus ten eerste goed moeten weten wat zij wil. Hoewel sommigen het leuk vinden om helemaal niets te weten van het feest en compleet verrast te worden, zijn er ook genoeg mensen die ideeën hebben over hoe hun vrijgezellenfeest eruit moet zien. Het is goed om dit vooraf met elkaar af te stemmen. Dit geldt voor alles van het feest, van de activiteit(en) en vervoer tot de hapjes en drankjes.

Plan niet alles vol

Sommige vrijgezellenfeesten hebben een schema wat tot op de minuut is bepaald, boordevol met activiteiten en weinig ruimte voor spontaniteit. Dit is helemaal niet nodig! Gezelligheid is de hoogste prioriteit, de rest is van ondergeschikt belang. Als je gaat stressen over activiteiten die misschien gaan uitlopen waardoor de rest van de planning in de war raakt, gaat dat ten koste van de sfeer bij iedereen. Zorg daarom dat je genoeg ruimte hebt voor ongeplande gebeurtenissen.

Heb een back-up plan

Je hebt een vrijgezellenfeest in juni, dus ga je ervanuit dat het mooi weer is en plan je een hoop buitenactiviteiten. Op de betreffende dag komt het echter met bakken uit de lucht. Wat nu? Dit soort dingen kunnen gebeuren, net als mensen die op het laatste moment afhaken of tóch iets anders willen doen. Zorg daarom altijd dat je een plan B hebt.

Bespreek vooraf de kosten

Er zijn meerdere ruzies ontstaan omdat er onduidelijkheden waren over de kosten van het vrijgezellenfeest. Leg daarom niets direct vast zonder dat je hebt overlegd met het hele gezelschap. Daarnaast is het gebruikelijk dat de bruid niets hoeft te betalen (uitzonderlijke uitgaven daargelaten), zorg ook dat dit bij iedereen duidelijk is en opgenomen in het kostenplaatje.

Wees niet bang om hulp in te schakelen

Ook al ben je verantwoordelijk voor het organiseren van het vrijgezellenfeest, dat betekent niet dat je alles alleen hoeft te doen. Naast dat er elders op het internet nog veel meer tips en ideeën zijn voor een vrijgezellenfeest voor vrouwen, kun je ook anderen in de omgeving van de bruid vragen om hulp. Er zijn altijd mensen die willen meedenken en met creatieve of persoonlijke ideeën komen, waar je zelf niet aan gedacht zou hebben. Zo kun je het feest nog beter afstemmen op de bruid en het aanwezige gezelschap.