Dorpsfeesten zijn een geweldige manier om je buren te leren kennen en een mooie manier om de gemeenschapszin te verbeteren. Het is ook een stuk gemakkelijker te organiseren dan je denkt, bijvoorbeeld een grote tent huren en live muziek regelen. In deze blog geven we je leuke tips.

Planning

Begin ruim van de voren met plannen, dit geeft je dorpsgenoten de kans om de datum van het feest in hun agenda te zeggen. Zo heb je ook de tijd om de verschillende vergunningen te regelen. Dit laatste is vaak noodzakelijk wanneer je bijvoorbeeld live muziek gaat regelen. Een band kan behoorlijk wat lawaai maken. Natuurlijk is het wel zo, dat wanneer je het feest in het weekend houdt en het hele dorp meedoet, er weinig overlast zal zijn. Ook kan het noodzakelijk zijn om wegafsluitingen aan te vragen. Dan blijft het een echt dorpsfeest en komen er geen buitenstaanders door het dorp rijden, beter is het om verkeer om het dorp te leiden. Je plan voor het feest en de omleiding kan zo’n zes a twaalf weken van te voren met de gemeente overlegd worden.

Verzekering

Een belangrijk punt is de verzekering tijdens een evenement. Een feest dat je voor een dorp houdt, helemaal als het een klein dorp is, zal niet als een groot risico gezien worden. Dan zullen de nodige vergunningen ook gering zijn. Overleg het wel eerst met de gemeente of dorpsbestuur, want er kan controle komen.

De veiligheid

Of het evenement nu groot of klein is, de veiligheid van de bezoekers is altijd de nummer 1 prioriteit. Let op brandgevaarlijkheid, stroom en het weer. Zorg voor beveiliging, zeker als het een wat groter evenement betreft. Bedrijven die speeltoestellen als een luchtkasteel verhuren of een geluidsinstallatie leveren, moeten in principe een eigen verzekering hebben.

Alert zijn op de dag zelf

Hou het weerbericht in de gaten en als er regen voorspelt is, tref dan voorzorgsmaatregelen zodat de mensen kunnen schuilen. Zorg dat het feest op een redelijke tijd stopt, zodat er geen klachten komen, behalve wanneer iedereen meedoet en geen klachten zullen komen.

Eten en drinken

Het romantische beeld van een dorpsfeest op het platteland is natuurlijk een grote tent waarin live muziek gespeeld wordt, waarin je kunt zitten om te eten en te drinken. Het is leuk om in de avond een dj of dansband te laten spelen. Dat is een leuke afsluiter.

Conclusie

Het leven op het platteland maakt het mogelijk om een romantisch dorpsfeest te organiseren. Door een grote tent te huren heb je al snel de centrale plek voor het feest te pakken. Kleine kraampjes rond de tent zorgen voor een overzichtelijke en gezellige setting. Drinken, eten en muziek zijn de uitstekende ingrediënten voor een gezellig dorpsfeest in de zomer.