De locatie van je evenement is misschien wel de belangrijkste keuze die je moet maken bij het organiseren van een evenement. Maar hoe kies je nou een geschikte locatie? Lees onze 5 tips waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte locatie.

De locatie moet eenvoudig te bereiken zijn

Kies een locatie die centraal ligt en dus voor zoveel mogelijk mensen eenvoudig te bereiken is. Vooral wanneer je gasten hebt uit heel het land, dan is het aan te raden om een locatie te kiezen die centraal in het land gelegen is. Een goede aansluiting met de snelweg is ook ideaal. Bij Houtrust in Amersfoort zit je mooi centraal.

Een passende uitstraling

Bedenk van tevoren welke uitstraling je wilt geven met je locatie. Is het een chique aangelegenheid? Zorg dan voor een chique locatie. Is het doel van je evenement om mensen te inspireren? Kies dan voor een locatie midden in de natuur.

Mogelijkheden tot catering

Tijdens het evenement wil je dat je gasten niks tekortkomen. Zorg daarom voor een goede catering.  Door dit uit te besteden aan een professionele cateraar bespaart je veel tijd en moeite. Hierdoor heb je een goed gevulde maag en heb je meer tijd voor andere dingen.

Aanwezige apparatuur

De dag opvulling van het evenement bestaat vaak uit presentaties of andere optredens. Hiervoor is apparatuur nodig, dat vaak al aanwezig is op evenementlocaties. Controleer echter van tevoren of er voldoende faciliteiten beschikbaar zijn die je overdag wilt gebruiken. Denk hierbij aan microfoons, een projector en een geluidssysteem. Laat de apparatuur van tevoren testen om het evenement soepel te laten verlopen. Mocht er iets misgaan, dan is het het handig om iemand gereed te hebben staan voor ondersteuning. Ook is het vaak handig om een aantal partytenten te hebben om buiten neer te zetten. Mocht het dan gaan regenen sta je altijd droog.

Bekijk de locatie voordat je deze boekt

Tot slot raden wij je aan om altijd vooraf de locatie van het evenement te bezoeken. Zo weet je wat je echt verwacht tijdens het evenement en weet je ook de weg te vinden op de dag zelf. De foto’s of verhalen op een website kunnen zo mooi zijn, door zelf een kijkje te nemen krijgt je een betere indruk.