Wil je gedragsverandering op de werkvloer realiseren? Met een standaard teambuilding activiteit in Rotterdam bereik je misschien niet wat je in eerste instantie in gedachte hebt. Steeds vaker komt de term gamification, business game of management gamevoorbij, maar wat houdt het eigenlijk in? Gamification is het inzetten van technieken en elementen uit de gamewereld in een niet-game omgeving. Op deze manier breng je gedragsverandering tot stand en kun je mensen motiveren iets te leren of te laten doen. Met het spelen van een business game in Rotterdam werk je aan de teambuildingen breng je de connectie tussen de medewerkers naar een hoger niveau.

Wist je dat gamification op het werk de productiviteit boost met maar liefst 40%?De kracht van gamification is dat de games boeiend, meeslepend en uitdagend zijn. Hierdoor raken de deelnemers intrinsiek gemotiveerd. Wanneer veel van het geleerde ook daadwerkelijk wordt toegepast binnen het team of bedrijf is ons doel van de trainingsgame bereikt. Je kunt gamification gebruiken om bedrijfsprocessen te optimaliseren, leerzame stof bij te brengen of gedragsverandering te stimuleren. Wij geven je graag een aantal voorbeelden van verschillende business games die wij bij Uitjesbureau Rotterdam aanbieden. Deze voorbeelden zijn teambuilding activiteiten met verschillende game elementen erin verwerkt. 

Gamification Walk theTalk | Kernwaarden van de organisatie

Tijdens de business game Walk the Talk in Rotterdam worden jij en je collega’s op de proef gesteld. Wat weet jouw personeel eigenlijk van de kernwaarden van het bedrijf? Veel medewerkers zijn hier vaak niet van op de hoogte. Daarom hebben wij een uniek stadsspel ontworpen die helemaal op maat gemaakt wordt. In teams gaan jullie het centrum van Rotterdam in met een tablet en plattegrond. De tablet wordt aangestuurd via een GPS-signaal. Onderweg komen jullie verschillende obstakels en opdrachten tegen, waarbij de teams hun eigen visie en mening over de kernwaarden en organisatie kunnen geven. Alle input wordt vastgelegd, denk aan foto-en video opdrachten, quizvragen over de organisatie en natuurlijk over de prachtige Maasstad.Hoe heeft iedereen het ervan afgebracht? Met een coach die is gespecialiseerd in verandertrajecten binnen organisaties gaan we uitgebreid reflecteren. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de kernwaarden gaan leven binnen jullie groep. Is dat gelukt? Dan is ons doel geslaagd!

Ranking yourBuzz-ness | Rangschikken aan de hand van stellingen

Om de eerlijke mening van je collega’s te krijgen wordt er bij dit teamuitje gebruik gemaakt van ‘ranking’, zoals je misschien wel kent van het tv-programma ‘Ranking the Stars’. Hoe is het afgelopen jaar verlopen? Wat leeft er onder de collega’s? Wat gaat er goed? En wat gaat er minder goed? En belangrijker – hoe kunnen we dit samen verbeteren? Het komt allemaal voorbij in deze zakelijke training ofwel gamification. Door middel van het rangschikken aan de hand van stellingen blijft de opzet luchtig en wordt iedereen gestimuleerd zijn of haar eerlijke mening te geven. Hebben jullie een evaluatieronde op het programma staan en ben je bang dat dit misschien wel kan uitlopen op een conflictsituatie? Kies dan voor de teambuilding activiteit Ranking yourBuzz-ness in Rotterdam! 

OnboardingScenario | Teambuilding activiteit nieuwe medewerkers

Komen er regelmatig nieuwe mensen bij jullie bedrijf werken? Dezeonboarding game in Rotterdam richt zich specifiek op nieuwe medewerkers binnen de organisatie. Je wil ze een warm welkom geven, collega’s beter laten leren kennen en de bedrijfscultuur laten omarmen. In grote organisaties werken vaak veel mensen en dat kan soms overweldigend zijn. Tijdens deze zakelijke teambuilding gamification maken nieuwe medewerkers op een unieke manier kennis met elkaar en met het bedrijf. Uit ervaring weten wij dat dit enorm goed werkt voor de teambuilding en collega’s dichter naar elkaar brengt, wat gegarandeerd betere werkresultaten oplevert in de toekomst!

Meer weten over de gamification mogelijkheden of over andere teambuilding activiteiten Rotterdam bij Uitjesbureau Rotterdam? Bekijk onze website voor meer informatie, nog meer business games en maatwerk mogelijkheden voor gamification!