Haarlem is één de mooiste steden van Nederland, maar lang niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht. Bij een ontspannen rondvaart door de grachten van Haarlem komt u diverse prachtige historische bezienswaardigheden tegen. Een ideale activiteit voor een bedrijfsuitje. Wij zetten aantal bezienswaardigheden voor u op een rij.

Kathedrale basiliek Sint Bavo

De Kathedrale basiliek Sint Bavo is gebouwd in neoromaanse en neogotische stijl. De basiliek is de op één na grootste Rooms-Katholieke kerk van Nederland. In 1895 begon de bouw aan de kerk ter ere van de Sint Bavo, de patroonheilige die werd aangeroepen om kinkhoest tegen te gaan en de oogst te bevorderen.

Het Hodshon Huis

Het imposante Hodshon huis werd vanaf 1974 gebouwd voor de Nederlandse regent Cornelia Hodshon. De gevel van het monumentale huis is voorzien van een grote erker. In het middel van deze gevel prijkt een indrukwekkende beeldengroep.

De Amsterdamse Poort

De Amsterdamse Poort is één van de oudste gebouwen van Haarlem. De poort is rond de 15de eeuw gebouwd en is de enige overgebleven poort van de 12 stadspoorten die toegang gaven tot het hart van Haarlem. De naam is te danken aan de route van Amsterdam naar Haarlem die eindigde bij de poort.

De Waag

In De Waag werden tot 1915 goederen gewogen die via de Spaarne weggevoerd werden. Het rijksmonument is gebouwd in renaissancestijl en heeft twee identieke gevels aan beide straatkanten. Aan het einde van uw rondvaart kunt u terecht bij het café dat tegenwoordig in het klassieke gebouw te vinden is.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een kleine selectie van de vele bezienswaardigheden die Haarlem te bieden heeft. Voor een rondvaart door de gracht van Haarlem met een elektrische boot kunt u terecht bij Sloepdelen.nl. Het bedrijf verhuurt ook sloepen in Amsterdam, Leiden en Utrecht.