Wil je een bedrijfsuitje organiseren, maar weet je niet wat voor activiteiten je kunt kiezen? In deze blog vertellen we waarom een bedrijfsuitje zo belangrijk is en geven we je een paar leuke ideeën voor een bedrijfsuitje

Waarom is een personeelsuitje belangrijk?

Goed personeel hebben is heel fijn, maar het behouden van personeel kan nog wel eens lastig zijn. Een personeelsuitje kan hier dus een goede bijdrage aan leveren. Ook zorgt een personeelsuitje voor teambuilding. Doordat je personeelsuitjes organiseert stimuleer je het wij-gevoel bij de medewerkers. Zo kan je een leuk en prettig samenzijn creëren. De sfeer op de werkvloer wordt dan ook verbeterd en kan je beter samenwerken. Met deze elementen kan je een werknemer langer vasthouden. Personeelsuitjes verbeteren de teamspirit en dit dan ook op een leuke manier. Doordat je elkaar buiten het kantoor ziet, zie je elkaar ook op een anderen manier. Een goede teamspirit is heel belangrijk. Het bevordert onder anderen de productiviteit en creativiteit van de medewerkers. Door de uitjes ontdek je bijvoorbeeld andere kanten van je collega’s, of praat je over onderwerpen waar je het op kantoor nooit over hebt. Een bedrijfsuitje creëert een eenheid op de werkvloer.

Leuke ideeën

Er zijn heel veel dingen die je kunt doen tijdens een bedrijfsuitje. Je kunt een aantal leuke activiteiten bedenken. Zo kan je een spelletjes avond organiseren waar je allemaal verschillende spellen speelt, zoals bijvoorbeeld carcassonne amazone. Maar er zijn nog veel meer leuke ideeën voor een bedrijfsuitje. Zo zou je bijvoorbeeld met je collega’s een escape room kunnen doen. Bij zo een escape room is het de bedoeling dat je samen met je teamgenoten binnen een bepaalde tijd uit een aantal kamers probeert te ontsnappen. In de kamers liggen verschillende hints om hier uit te komen. Doordat je met zijn alle zo veel moet nadenken en samenwerking, is dit een goede activiteit voor het bevorderen van de teamspirit. Je zou ook nog kunnen gaan raften met je collega’s. Het is dan de bedoeling om in teams een soort vlot te bouwen waar je uiteindelijk op gaat raften. Doordat je in teams samenwerkt bevordert dit het teamgevoel. Zo zijn er heel veel leuke ideeën voor bedrijfsuitjes om de teamspirit te bevorderen.