Veel Nederlanders werken nog steeds fulltime, waarbij ze gemiddeld zo’n 8 uur lang achter hun computer of laptop zitten te werken. Naast hard werken heeft ieder individu tijd nodig om te ontspannen en uit te rusten. Zo is er ooit bedacht dat een dag verdeeld wordt in drie delen, namelijk: 8 uur werk, 8 uur vrije tijd en 8 uur slaap. Ondanks dat er steeds meer bedrijven inzien dat een flexibele werktijd een stuk effectiever werkt, zijn er toch nog veel bedrijven die vast blijven houden aan deze oude gewoonte. Om het harde werken te belonen en er als werkgever voor te zorgen dat collega’s elkaar beter leren kennen, maken veel bedrijven gebruik van bedrijfsuitjes. De bedrijfsuitjes zorgen ervoor dat je collega’s ook buiten de werksfeer leert kennen en elkaar beter leert kennen. Vanuit werkgevers oogpunt is dit gunstig omdat collega’s hierdoor beter en productiever samenwerken. Er bestaan tal van leuke ideeën voor bedrijfsuitjes. In dit blog geven we enkele voorzetjes.

 Door de grachten in Amsterdam

Een zeer populair uitje onder kleine tot middelgrote bedrijven is het huren van één of meerdere boten om de Amsterdamse grachten te verkennen. Er zijn ontzettend veel organisaties die boten verhuren voor grote groepen. Veel van deze boten zijn voorzien van speakers, waardoor je tijdens de boottrip heerlijk een muziekje op kunt zetten terwijl je geniet van een lekker drankje. Vaak maakt het huren van één of meerdere boten onderdeel uit van een groter bedrijfsuitje of is het simpelweg het vervoermiddel naar de echte activiteit. Een boot zorgt altijd voor een extra leuke beleving onder de collega’s en zorgt voor een gezellige sfeer.

 Schokland

Schokland is werelderfgoed en is een gebied in Flevoland waar je ontzettend veel sporen van de Nederlandse geschiedenis vindt. Het is een uitgestrekt natuurgebied dat zich uitstekend leent voor gezamenlijke wandel- en fietsroutes langs wel 9 rijksmonumenten, zoals de oude haven van Emmeloord, oude huizenresten, waterputten en overige sporen. Daarnaast kent het gebied ook een eigen museum waar je de gehele geschiedenis kunt herbeleven.  

 Escaperooms

Misschien wel de populairste activiteit voor een bedrijfsuitje: een van de vele escaperooms in ons land. Tijdens een escaperoom moet je samen met je collega’s verschillende puzzels oplossen om uiteindelijk te ontsnappen uit een bepaalde ruimte. Om de ingewikkelde puzzels op te lossen moet je goed samenwerken, waardoor werkgevers groot fan zijn van dergelijke escaperooms. Het samenwerken zorgt namelijk ook weer voor een betere band op kantoor.