Weet je niet zo goed hoe en wat voor het kinderfeestje van jouw kind? In deze blog geven we tips voor de voorbereiding van het fuifje, wat je moet doen, het programma en de uitvoering!

Voorbereiding

Wanneer je het kinderfeestje van jouw kind wilt organiseren, is het een goed idee om het feest ruim van te voren te organiseren. Het is aan te raden om hierbij rekening te houden met eventuele reserveringen. Of kinderen die misschien anders al een afspraak hebben staan, het zou toch jammer zijn als er bijna geen kinderen komen op het feestje van je kind. Een ander ding wat heel belangrijk is op het feetje is een lekkere kindertaart.

Wat moet je doen?

Wat is handig om te doen?: wat is de datum? Wie worden er uitgenodigd? Wat voor feestje ga je geven? Helpers vragen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de ouders van de andere kinderen. Uitnodiging maken. Wat ga je doen op de verjaardag? Haal genoeg boodschappen in huis en zorg ervoor dat alles klaar staat.

Programmering feestje

Probeer je kind zo veel mogelijk te betrekken bij het bedenken van het programma, wat je gaat doen. Op deze manier is je kind optimaal betrokken bij het feest. Er zijn zo veel verschillende dingen die je kunt doen op een kinderfeestje. Zo kan je bijvoorbeeld naar het zwembad gaan of gaan bowlen. Je kan ook een bepaald thema hangen aan het feestje, zo kan je kiezen voor een prinsessen- of piratenfeestje. Een ander leuk idee voor een kinderfeestje, is om spelletjes te gaan spelen of leuk te knutselen.

Uitvoering

Het is handig om genoeg hulp te hebben van andere ouders. Zorg ook dat je alle telefoonnummers hebt van de ouders van de kinderen. Dit moet je altijd hebben, je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Zorg ervoor dat alles klaarstaat, doe dit zodat jullie dan meteen naar de volgende activiteit kunnen gaan. Wanneer het op de dag zelf anders loopt dan jij gepland had, zal je het programma terplekken moeten aanpassen. Soms willen kinderen nou eenmaal wat anders doen. Laat ze hun gang dan ook gaan.