Hebt je er ooit over nagedacht waarom teambuilding evenementen eigenlijk zo belangrijk zijn voor jouw bedrijf? Zo niet, dan zijn hier 10 redenen waarom teambuilding zo essentieel is om de interne groei van het bedrijf te ondersteunen.

Integreren

Het verhuizen van personeel of het omgooien van een afdeling is regelmatig aan de orde van de dag. Door regelmatig teambuilding-evenementen te houden krijgen de recent verhuisde collega’s beter de kans om elkaar te leren kennen.

Leren en ontwikkelen

Teambuilding kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf om mensen te stimuleren meer te weten te komen over jouw producten, jouw manier van werken en de normen waaraan jouw team moet voldoen.

Testen

Kansen ontstaan voortdurend binnen groeiende bedrijven. Een geweldige manier om kandidaten te testen die je overweegt voor promotie of overplaatsing is om te zien hoe ze reageren in verschillende scenario’s. Teambuilding-evenementen kunnen verschillende soorten uitdagingen bieden, vaak zonder dat de deelnemers het weten. Deze testen omvatten leiderschapsvaardigheden, teamwerk, communicatie, relatievaardigheden en onderhandelen.

Een boodschap duidelijk maken

Elke investering in het personeel is boodschap van het bestuur. Elk evenement is de volumeknop van de boodschap van jouw bedrijf. De omvang van die boodschap zal afhangen van de investeringen die in een dergelijk evenement worden gedaan.

Belonen

Werknemers werken hard om de resultaten te krijgen die het bedrijf wil. Een geweldig evenement is de perfecte manier om het betrokken team te belonen. Probeer te kijken naar dingen die werknemers over het algemeen niet zouden kunnen of misschien nooit eerder hadden kunnen doen. Dit maakt het uitje een totaal unieke ervaring die ze niet zullen vergeten en waar ze over zullen praten op de werkplek.

Om te netwerken

Niet alle teambuilding evenementen hoeven over interne medewerkers te gaan. Het kan ook een geweldige manier zijn voor jouw team om hun klantenbestand beter te leren kennen. Door bestaande en nieuwe klanten uit te nodigen voor een dergelijk evenement en ze op te delen in teams met jouw interne team geeft je een exclusieve hoeveelheid tijd voor jouw team om met de klant te praten, een relatie en vertrouwen op te bouwen. Het is aannemelijk dat de klant zich ook gevleid zal voelen door de uitnodiging waardoor het waarschijnlijker wordt dat hij op lange termijn loyaal zal blijven aan jouw onderneming. (tip: geef klanten een aandenken mee zoals een sleutelhanger.

Begrip

Een geweldige teamactiviteit kan ervoor zorgen dat mensen meer te weten komen over hun directe collega’s binnen het team en kan ervoor zorgen dat het team meer begrip voor elkaar heeft, waardoor het gemakkelijker in harmonie zal werken.

Bedrijfscultuur

De meeste succesvolle groeiende bedrijven in de wereld van vandaag hebben een grote focus op de bedrijfscultuur. Teambuilding helpt bij het identificeren van belangrijke vaardigheden van individuen die je misschien nooit eerder hebt gezien. Je kunt deze vaardigheden vervolgens inzetten door focusgroepen te creëren die maandelijks bijeen kunnen komen en bepaalde onderwerpen kunnen bespreken die van belang zijn voor het bedrijf, om vervolgens een open discussie toe te laten waar iedereen gelijk is en alle suggesties worden besproken en genoteerd.

Het bedrijf positioneren

Probeer je te verplaatsen in wat andere mensen zeggen en denken over de positionering van het bedrijf. Met dit in het achterhoofd, als je een proactief bedrijf bent met een geweldig bedrijfscultuurprogramma, zul je beter worden opgemerkt op de markt dan degenen die dat niet hebben gedaan.

Motiveren

Iedereen heeft verschillende niveaus van interne motivatie. Deze interne motivatie heeft soms een kleine kickstart nodig om een individu te helpen zijn momentum te vinden. Het is bewezen dat teambuilding evenementen deze vereiste een duwtje in de rug kunnen geven, die sommige zelfgemaakte barrières kan doorbreken en de motivatie van een individu van de ene op de andere dag kan veranderen. Sommige collega´s denken iets niet te kunnen maar hebben eigenlijk een duw in de rug nodig, waardoor ze minder bang zijn om in de toekomst nieuwe dingen aan te vallen.

Overtuigd van de kracht van teambuilding? Kijk dan voor leuke bedrijfsuitjes op Downunder.nl.