De zomer komt er weer aan en dat betekent maar één ding: cocktails!  We geven je alvast drie cocktails die je deze moet proberen bij je lokale cocktailbar.

1. Negroni

De Negroni komt, zoals je waarschijnlijk al aan de naam ziet, een klassieker uit Italië. De cocktail is razend populair over de hele wereld en is een favoriet van velen. De cocktails bevat campari en zoete vermout maar ook gin. Verder wordt er sinaasappelschil aan toegevoegd, waarmee je een heerlijke cocktail creëert. De Negroni is verkrijgbaar in de fles, maar is natuurlijk het allerlekkerst als deze wordt vers aan de bar wordt gemixt bij je favoriete cocktailbar.

2. Whiskey Sour

Voor de liefhebbers van zure drankjes hebben wij de Whiskey Sour uitgekozen. Het drankje wordt gemaakt van citroensap, bourbon en een klein beetje suiker. De smaak van citroen moet het meeste naar voren komen dus hier wordt meestal ook niet al te zuinig mee gedaan. In het oorspronkelijke recept wordt ook nog eiwit toegevoerd, wat het net een extra touch geeft. Na het dry shaken van alle ingrediënten onstaat een heerlijke cocktail met een lekkere schuimkraag. Gooi er vervolgens een lading ijsklontjes bij en je bent klaar om je cocktail te drinken!

3. Dark ‘N’ Stormy

De Dark ‘n’ Stormy, wie kent hem niet. De populairste cocktail uit Bermuda bestaat uit gember bier, een beetje limoen en het belangrijkste:”Gosling’s  rum. De cocktail is niet compleet zonder donkere rum en heel veel ijs. Je ziet het al in de naam: deze cocktail is een storm van verrukkelijke smaken!