Inmiddels hebben we allemaal al enige tijd thuis gewerkt. Althans, dat geldt voor de meeste beroepen waarin men doorgaans veelal op kantoor werkt. Een van de dingen dat kantoorpersoneel erg is gaan missen de afgelopen anderhalf jaar, zijn vaak de gezellige vrijdagmiddagborrels en ook de bedrijfsuitjes. Het is namelijk vrij gebruikelijk dat bedrijven minimaal eens per jaar het personeel trakteren op een prettig ontspannende uitje. Toch willen werkgevers hun personeel een beetje ontspanning en plezier kunnen bieden. Het liefst natuurlijk met het hele bedrijf, al is dat niet altijd mogelijk. In deze blog presenteren we daarom een paar ideeën voor werkgevers om je personeel een plezier te doen.

Geef ze een dagje vrij + een kortingsbon

Het nemen van voldoende rust is erg belangrijk voor een mens. Ook je personeel dient dus ook voldoende rust te krijgen om te kunnen ontspannen. Je kunt ze dus eventueel een dagje vrij geven. Je zult nu misschien, als manager of ondernemer wel denken: “Ja, ho eens even! Ze krijgen toch al vakantiedagen?” Dat klopt, maar dat is reeds gebruikelijk. Als je graag wil dat mensen tot rust kunnen komen én iets wil hebben wat bijdraagt aan de binding, dan kan het een optie zijn om ze een kortingsbon te geven voor een ontspannend moment. Denk bijvoorbeeld aan een bon voor een bezoek aan de wellness -in het bijzonder bevelen we spa Zuiver in Amsterdam. Ze zullen dan tot rust komen en in het achterhoofd houden dat ze hier mogen genieten op kosten van de baas. Dat is mogelijk nét even dat extraatje waar je personeel erg blij mee zal zijn.

Maak het wat kleiner

Een andere manier om een bedrijfsuitje te kunnen organiseren ten tijde van corona, is door het kleinschaliger te organiseren. Zo kun je er bijvoorbeeld aan denken om een bedrijfsuitje te organiseren waarbij een bepaalde groep van het personeel op de ene dag gaat, en de andere groep van het personeel op de andere dag gaat. Op die manier kun je de drukte, zeker wanneer het hier om een grotere onderneming gaat met veel personeel, een beetje binnen de perken houden!