Teambuilding activiteiten zijn ontzettend leuk, maar ook heel nuttig. Teambuilding kan namelijk de samenwerking en de communicatie op de werkplek verbeteren. Daarnaast bevordert teambuilding het werkplezier, en dat is net zo belangrijk! Voor een geslaagd teambuilding uitje, moet er natuurlijk wel een geschikte activiteit worden gekozen. De activiteit moet passen bij de leeftijd en de interesses van de groep, zodat iedereen ervan kan genieten. In deze blog zetten we een aantal leuke teambuilding activiteiten voor je op een rijtje. Zo zit er vast wel iets bij wat bij jou past!

Escape room in Breda

Een escape room is de perfecte teambuilding activiteit. Samen lossen je werknemers allerlei puzzels en raadsels op. Hier moet goed voor worden samengewerkt en gecommuniceerd. Daarnaast is een escape room natuurlijk gewoon heel leuk om te doen. En als je werknemers net op tijd ontsnappen uit de escape room, is het overwinningsgevoel natuurlijk groot! Als je op zoek bent naar een escape room in Breda, kun je terecht bij Lot66.

Team bootcamp of stormbaan

Een team bootcamp is een sportieve activiteit waarbij je werknemers samen rennen, springen en sporten. Een bootcamp is oorspronkelijk bedoeld om soldaten te trainen, maar de team bootcamp is natuurlijk compleet afgesteld op jouw werknemers. Samen inspannend bezig zijn, zweten en in vorm zijn brengt je werknemers zeker dichter bij elkaar. Daarnaast is het soms nodig om samen te werken, wat ook weer positief is voor op de werkvloer. Als variatie op de team bootcamp kun je ook kiezen voor de stormbaan. In je eentje is het heel lastig om over deze stormbaan te komen, dus een goede samenwerking is essentieel. De team bootcamp of de stormbaan zijn hele leuke outdoor activiteiten waar samenwerking centraal staat!

Expeditie Robinson

Is het hele team gek van Expeditie Robinson? En missen ze geen aflevering? Dan is het een heel goed idee om Expeditie Robinson te spelen tijdens een teambuilding uitje. Tijdens deze teambuilding activiteit strijdt de groep in twee teams tegen elkaar. Degene die het schatkistje als eerste open kan maken, wint! En dat zorgt voor fanatieke spelers en een goede team spirit.

Workshop koken

Doe jij het liever wat rustiger aan tijdens de teambuilding activiteit? Dan kun je er ook voor kiezen om een workshop te doen, zoals de workshop koken. In teams gaan je werknemers aan de slag met verschillende ingrediënten, instructies en andere benodigdheden. Zo ontstaat er een proces waarbij samenwerking en leiderschap centraal staan.