Bedrijfsevenementen kunnen van alles zijn: interne vergaderingen, feesten en teambuilding. Daarnaast kan gaan om kleine eendaagse evenementen of grote conferenties van een week. Een bedrijfsevenement wordt vaak door het bedrijf zelf vaak georganiseerd. Genodigden zijn onder andere: medewerkers, stakeholders of klanten. In de blog laten we zien hoe je een bedrijfsuitje kunt plannen. Bedrijfsuitjesgroep.nl helpt je graag met het plannen van een ideaal bedrijfsuitje. Kijk snel verder.

Hoe plan je een bedrijfsevenement?

Bij het organiseren ven een evenement zijn er een aantal aandachtspunten die soms over het hoofd gezien worden. Daarom deze blog.

Wat is het doel van het event?

De eerste stap bij het organiseren van een bedrijfsuitje is het bepalen van het doel van dit event. Vaak is er een doel verbonden met een bedrijfsuitje. Dat kan zijn om de medewerkers te belonen, maar ook teambuilding kan een doel zijn.

Bepaal het thema van het bedrijfsuitje

Het is eenvoudig om eerst een thema voor je bedrijfsuitje te bepalen, want met een concept is het een stuk gemakkelijker om een event te organiseren. Dan biedt het concept de lijnen waarbinnen je kunt kleuren. Bijvoorbeeld: het is een teambuildingsevent met een legerthema. Dan kom je al snel uit bij zoiets als bootcamp. Een ideaal uitgangspunt voor teambuilding.

Wat is het budget?

Een goed bedrijf stelt een helder budget op voor een event. Op deze manier vallen er zaken af en wordt de range aan mogelijkheden helder. Veel externe bedrijven bieden verschillen pakketten om uit te kiezen. Je ziet vaak thema’s voorbijkomen als:

  • Bootcamp
  • Paintball
  • Escaperoom

Dergelijke activiteiten zijn erg geschikt voor teambuildingsactiviteiten.

Waar is teambuilding goed voor?

In de praktijk blijkt dat teambuilding goed is voor de cohesie binnen het team. Door tijdens teambuilding samen opdrachten te volbrengen en effectief te communiceren, dan zou dit ook op de werkvloer beter gaan. Elkaar leren kennen buiten de werkvloer is een positieve ontwikkeling. Dat kan bij een actieve sport, maar ook tijdens een goed diner.