Heb jij al eens gekeken bij de ZZP vacatures? Dan weet je al dat er veel op jou staat te wachten. Vacaturewebsites staan vol met freelance klussen, omdat dit de nieuwe gang van zaken gaat worden. Freelancers zijn immers tijdelijk aan te nemen voor een bepaalde opdracht, waardoor er niet te veel extra kosten komen binnen een bedrijf. Om de beste vacatures voor jezelf op een rijtje te kunnen zetten, kun je bij een website als Jobcatcher gaan kijken. Voor iedere sector is er namelijk wel wat te vinden. In onderstaande informatie leer je waar je op kunt gaan letten.

De ZZP vacatures voor tijdelijke opdrachten

ZZP vacatures zijn vaak gebundeld op een website. Verschillende bedrijven kunnen hier namelijk aangeven of de opdracht uitgevoerd moet worden door een vaste kracht of juist door een ZZP’er. Het voordeel voor de bedrijven is dat er niet meer nagedacht hoeft te worden over de verlenging van contracten en een bepaald salaris. Een ZZP’er bepaalt namelijk in grote lijnen zelf hoe lang deze voor een opdrachtgever blijft werken en welk salaris hieraan vasthangt. Het kan ook zijn dat je tijdelijk ingehuurd wordt voor een vast bedrag en aan het einde van de opdracht weer op zoek moet naar een nieuwe werkgever.

Bepaal hoeveel je wilt werken

De ZZP vacatures hoeven echter niet alleen voor tijdelijke opdrachten te zijn. Je kunt namelijk ook voor onbepaalde tijd opdrachten van een werkgever aannemen. Hierdoor heb je toch op regelmatige basis een inkomen maar ook de vrijheid om een keer te zeggen dat je een opdracht niet aan kunt nemen. In de vacatures staat daarom altijd gemeld hoe jij aangenomen wordt en welke werkzaamheden hierbij komen kijken. Ook stelt de werkgever altijd een lijst met benodigde vaardigheden op en vertelt iets over het bedrijf. Je ziet direct of het wat voor jou is.

Direct solliciteren via de website

Je kunt dan direct op de ZZP vacatures reageren die jouw interesses gewekt hebben. Dit kan gewoon via de website waar je de vacature gevonden hebt. Je vult jouw persoonsgegevens in, upload een bestand met jouw CV en typt een goede motivatiebrief. Op basis van deze gegevens word je aangenomen of afgewezen. In sommige gevallen is er ook nog een extra gesprek nodig om te bepalen of jij bij het bedrijf gaat passen. Je moet je daarom altijd overal goed op voorbereiden en ervoor zorgen dat je een goede indruk achterlaat.

Solliciteren bij zoveel mogelijk werkgevers voor een functie

Uiteindelijk kun je op verschillende ZZP vacatures gaan solliciteren. Je hoeft als ZZP’er immers niet bij dezelfde werkgever aan de slag te gaan, maar kunt door te combineren veel meer mogelijkheden krijgen. Het is daarbij niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor jouw ervaring. Ieder bedrijf vraagt immers weer andere kwaliteiten van je en je blijft jezelf ontwikkelen. Laat het daarom niet zitten bij een werkgever, maar zorg ervoor dat je veel meer gaat bereiken dan je in eerste instantie gedacht had. Heb je nog vragen tijdens of na het zoeken naar een ZZP functie? Neem dan gerust contact op met Jobcatcher!