Ben jij op zoek naar een geschikt kerstpakket voor je personeel of collega’s dit jaar, dan staat er een zware taak op je te wachten. Kerstpakketten in Nederland zijn het onderwerp van continue speculatie en worden óf toegejuicht of bekritiseerd. Het is moeilijk om ervoor te zorgen dat jouw pakket iedereen motiveert en tevreden stelt. Je wilt ook laten zien dat je blij bent met de inzet die is getoond en dat je waardering hebt. Er zijn soms zoveel eisen waaraan een geschikt pakket moet voldoen, dat je liever een flesje wijn geeft of een cadeaubon. Maar hier leer over hoe je dit jaar een schitterend kerstpakket samenstelt dat aan alle eisen voldoet.

Wat zijn de kerstpakket verwachtingen dit jaar?

Een eerste vereiste van een goed kerstpakket is dat het bevat wat je werknemers willen hebben. En als je ze dat niet vraagt, dan zal je moeten gokken. Het is helemaal niet vreemd om een kleine enquête op te stellen en rond te sturen waarin je simpelweg vraagt om de mening van je personeel dit jaar. Wat vonden ze goed en minder goed aan het vorige pakket? Wat willen ze dit jaar graag ontvangen? Je zult zien dat ze niet eens vragen om een duur geschenk, maar eerder om een geschenk dat iets betekent en dat iets vertelt. Een cadeaubon en een flesje wijn mogen misschien algemeen aanvaard zijn, je laat er niet mee zien dat je tevreden bent of blij bent met je medewerkers. Dat is dus iets wat ze waarschijnlijk niet meer willen krijgen en wat ze eerder beledigt dan indruk maakt.

Wat wil jij vertellen?

Nu je weet wat je personeel graag zou willen hebben, krijg je misschien al wat inspiratie. Nu is het tijd om jezelf af te vragen wat jij met je kerstpakket wilt vertellen dit jaar. Waar heb je waardering voor? Is er een grote doelstelling die jullie samen bereikt hebben? Door een thema te gebruiken dat daarbij aansluit, weet je personeel direct waar je op speelt. We hebben hier enkele voorbeelden verzameld om dit verder te illustreren.

  • Hebben jullie samen hard gewerkt om een nieuwe Duitse klant binnen te slepen, dan kies je voor een kerstpakket met een Duits thema.
  • Heeft je personeel veel extra gewerkt tijdens een ongewoon drukke periode, kies dan een Wellness pakket uit en eventueel een dag naar de sauna voor iedereen.
  • Duurzaamheid is ook een belangrijk onderwerp momenteel. Hebben jullie het afgelopen jaar alles op alles gezet om milieuvriendelijker en verantwoord te werken, dan is een kerstpakket met een ecologisch thema een goed idee.

Kerstpakketten bestellen online

Met de bovenstaande informatie heb je je ideale kerstpakket kunnen samenstellen, maar dan is het nog de kunst om binnen je budget te blijven. Ga daarom op zoek naar kerstpakketten online en je zult zien dat de keuze enorm is. Daarnaast krijg je online meer producten voor minder geld, zodat jij dit jaar een indrukwekkend, origineel kerstpakket uitkiest dat aan alle eisen voldoet.