Aan het zijn van ondernemer zitten een hoop leuke kanten. Je kunt zelf bepalen wanneer je pauze neemt en je verdient geen geld voor een ander. Er zijn natuurlijk ook een aantal minder leuke kanten aan het ondernemen. Hierbij een aantal voor en nadelen aan het hebben van een onderneming. 

Alles zelf regelen 

Het kan soms best vervelend zijn dat je altijd alles zelf moet regelen. Je hebt geen baas of leidinggevende die allerlei praktische zaken voor je regelt. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het runnen van een website. Je zit er zelf vaak niet op te wachten om allerlei zaken die te maken hebben met je website te regelen. Je kunt dit voor relatief weinig geld uitbesteden aan een bedrijf. Er zijn veel bedrijven die wordpress website hosting aanbieden. Het is dan wel noodzakelijk dat jouw website gemaakt is met het programma wordpress. Als dit niet het geval is kun je er beter voor kiezen om een ander bedrijf in te schakelen.  

Eigen baas 

Er zitten natuurlijk ook een hoop voordelen aan het zijn van eigen baas. Zo komt alle winst die jouw bedrijf maakt uiteindelijk in jouw zak terecht. Het is voor veel mensen fijn aan het ondernemerschap dat ze zoveel vrijheid hebben. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het weigeren van opdrachten. Als je in loondienst bent bij een bedrijf kun je vaak moeilijk een opdracht weigeren omdat je die niet leuk vind. Als ondernemer kun je zelf bepalen welke opdracht je wel en niet aanneemt.  

Mensen ontslaan 

Het is vaak heel vervelend om een werknemer te moeten ontslaan. Natuurlijk heeft dit ontslag een reden maar de meeste mensen vinden het erg onprettig om iemand te moeten ontslaan. Het is lastig om iemand in zijn gezicht te vertellen dat je liever zonder hem verder gaat.