Heb jij er ook voor gekozen om een bar of een restaurant te openen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je binnen je horecazaak de beschikking zal moeten hebben over tal van verschillende apparaten. Eén van deze apparaten is de zogenaamde barkoelkast. Het betreft hier een koelkast die zoals de naam reeds laat vermoeden achter de bar wordt geplaatst. In vergelijking met een gewone koelkast die je bijvoorbeeld in je keuken plaatst spreekt het voor zich dat er aan deze koelkast tal van verschillende extra eisen zijn verbonden. Zo moet ze er bijvoorbeeld doorgaans goed uitzien, maar moet ze ook zo stil mogelijk werken. Het spreekt namelijk voor zich dat je, je gasten liever niet confronteert met het luide gezoem van een koelkast achter je bar. Dat hoeft ook niet. Door rekening te houden met de hieronder terug te vinden aandachtspunten ben je verzekerd van de voor jou best mogelijke barkoelkast!

               De hygiënische eigenschappen van een barkoelkast

Bij het bekijken van de verschillende barkoelkasten die verkrijgbaar zijn zal je meteen kunnen vaststellen dat er daarbij vaak wordt gesproken over de zogenaamde ‘AntiBacteria’ techniek. Voor heel wat van de koelkasten die recent op de markt zijn verschenen geldt dat ze over deze techniek beschikken. Dat is interessant, want de AntiBacteria techniek zorgt ervoor dat niet alleen bacteriën, maar ook schimmels geen schijn van een kans meer maken.

Bovenstaande is het gevolg van het feit dat onder meer een barkoelkast wordt voorzien van een zogenaamde zilververbinding. Dat is een efficiënte oplossing, niet in het minst omdat we weten dat zowel bacteriën als schimmels niet kunnen groeien op zilveren oppervlaktes. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat ongewenste indringers in je barkoelkast onder de vorm van bacteriën en schimmels tegen kunnen worden gegaan.

               Wat met de energieklasse van je barkoelkast?

Het spreekt voor zich dat je tegenwoordig bij het bestellen van een barkoelkast ook zeker nog rekening zal willen houden met de zogenaamde energieklasse waarover ze beschikt. Op dit vlak zal het duidelijk worden dat deze kan variëren van G tot en met A. Het merendeel van de barkoelkasten die bestaan hebben echter nog altijd een energieklasse van B of hoger. Dat is vervelend, maar niet onoverkomelijk. Wil jij ook graag de op vlak van energieprestaties best mogelijke barkoelkast bestellen? In dat geval zal je er rekening mee moeten houden dat hier een aanzienlijk hoger prijskaartje aan verbonden kan zijn. Op termijn kan je deze echter uiteraard vrij vlot terugverdienen door het energieverbruik dat wordt uitgespaard.

               Let op de geluidproductie van de barkoelkast

In de keuken is het in principe niet zo’n groot probleem dat er gebruik wordt gemaakt van een koelkast die over een behoorlijk geluidsniveau beschikt. Achter de bar wordt dat echter een compleet ander verhaal. De kans bestaat namelijk dat de koelkast in dat geval de mensen die voor de bar plaats hebben genomen gaat storen in de gesprekken die ze willen voeren. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Wil je dergelijke ongemakken graag kunnen voorkomen? Dan spreekt het voor zich dat het aanschaffen van een barkoelkast met een beperkt geluidsniveau in de praktijk een absolute aanrader is.

Geen barkoelkast nodig maar een Koeltoonbank? Deze koop je beide bij HorecaRama.