Er kan worden vastgesteld dat mensen er vandaag de dag steeds vaker voor kiezen om een zogenaamde NLP workshop te volgen. Dit is het gevolg van het feit dat heel wat mensen geconfronteerd worden met negatieve ervaringen die ze geen plaats kunnen geven. Dat is zeer vervelend, niet in het minst omdat er in de praktijk wel degelijk iets aan kan worden gedaan. Het volgen van een zogenaamde NLP workshop leert je bijvoorbeeld om je brein aan te sturen met als doel om negatieve aspecten om te zetten in iets positiefs. Lijkt dit jou allemaal wel erg complex? Lees dan vooral snel verder en ontdek hoe toegankelijk het in de praktijk is om een NLP opleiding te volgen. Wellicht kan dit ook jou verder helpen in het leven!

               In welke situaties is een NLP workshop volgen het overwegen waard?

Als mensen kunnen we op heel veel verschillende manieren met negatieve gevoelens en gedachten worden geconfronteerd. Vaak zorgen deze gevoelens en gedachten er niet alleen voor dat we ons slecht in ons vel voelen, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze ons remmen in de ontwikkeling die we als persoon kunnen doormaken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door het volgen van een NLP workshop kan daar verandering in worden gebracht en kan er aan jou als persoon worden aangeleerd hoe je nu precies van iets negatiefs iets positiefs kan maken. Het volgen van zo’n workshop kan aldus interessant zijn in heel wat uiteenlopende situaties. Denk hierbij onder meer aan de volgende:

 1. Wanneer je jezelf wil ontplooien en verder wil ontwikkelen;
 2. Wanneer je wil zorgen voor een verbeterde werk/privébalans;
 3. Indien je wil achterhalen hoe je beter kan communiceren;
 4. Wanneer je meer voldoening uit je carrière wil halen;
 5. Wanneer je optimaal wil leren omgaan met stress en een burn-out;

Vaak onderschatten we als mensen welke grote impact een bepaalde situatie kan hebben. Pestgedrag op jonge leeftijd, een slechte job waarin je vast lijkt te zitten, een ingrijpende gebeurtenis in je leven zoals een overlijden, het zijn stuk voor stuk zaken die blijven hangen en die een niet onbelangrijke impact op je leven kunnen hebben. Door het volgen van een NLP workshop kan je het jezelf gelukkig een stuk eenvoudiger maken.

               Wat omvat een NLP workshop precies?

De exacte inhoud waar je op kan rekenen bij het volgen van een NLP workshop is in de praktijk een beetje afhankelijk van het type workshop die je volgt. Het is dan ook zo dat de inhoud niet is vastgesteld. De coach kan dan ook naar eigen inzicht verschillende onderdelen zelf bepalen. Hoe dan ook, de inhoud die je kan verwachten van je NLP cursus is in grote lijnen de volgende:

 • Een kennismaking met NLP en de NLP-principes;
 • Het ontdekken van de voordelen die zijn verbonden aan de NLP-technieken;
 • Hoe kan je jouw manier van communicatie voeren verbeteren?
 • Hoe wordt je zelf een krachtige communicator?
 • Het ontdekken van het 8-stappen communicatiemodel;
 • Hoe kan je jouw gesprekspartner beter lezen?
 • Tips voor het toepassen van NLP in de praktijk;

In grote lijnen zijn de bovenstaande zaken dus wat je zal aangeleerd krijgen tijdens het volgen van een workshop NLP. Zoals aangegeven is het echter mogelijk dat de precieze inhoud nog zal verschillen. Dat moet je dus altijd even bekijken voordat je een workshop gaat volgen.