Op zoek naar een leuke, originele invulling van jullie bedrijfsuitje? Neem dan eens een workshop fotografie in overweging. Er zijn namelijk diverse cursussen geschikte voor bedrijven en grotere groepen waar je in een dag of een dagdeel alles leert over de basisbeginselen van de fotografie en je camera-instellingen. Hieronder lichten we vier verschillende fotografiecursussen uit: camerabediening, fotobewerking, reisfotografie en smartphonefotografie.

Camerabediening

Wordt je spiegelreflexcamera de baas met een camerabedieningscursus. Hierbij leer je om alles uit je toestel te halen, waaronder foto’s scherpstellen, de juiste belichting in verschillende omstandigheden, bewegende personen of voorwerpen fotograferen en hoe de flitser je kan helpen bij het maken van de perfecte foto.

Fotobewerking

Volg bijvoorbeeld een cursus fotobewerking, waarbij je leert om je foto’s indrukwekkender te maken door bepaalde kleuren te benadrukken of met de belichting te spelen. Bekijk werken van beroemde fotografen en leer de kneepjes van het vak. Aan het einde van de cursus zal je in staat zijn om een foto er compleet anders uit te laten zien en een beeld te tonen zoals je in realiteit voor je zag.

Reisfotografie

Iedereen wil het perfecte plaatje schieten op vakantie. Met een cursus reisfotografie leer je hoe je betere vakantiefoto’s maakt. Kies voor een aanbieder van een reisfotografiecursus met een praktijkdag en je leert de technieken direct toepassen in de praktijk! Een voorbeeld van  een fotograaf die dergelijke cursussen aanbiedt is Han Schnek. Bekijk zijn website eens voor een fotocursus Amsterdam.

Smartphonefotografie

Wie beschikt er tegenwoordig niet over een smartphone? Volg een cursus smartphonefotografie en leer hoe je alle functies optimaal benut. Er wordt bijvoorbeeld behandeld hoe je de camera instelt en alle pixels van je toestel toepast, hoe je alles uit de belichtingsfunctionaliteiten haalt, hoe je focust op bepaalde elementen uit het beeld dat je wilt vastleggen en andere voorwerpen juist vaag maakt.