Altijd al zelf sushi willen maken? Zelf alle ingrediënten kopen en lastige tutorials op het internet volgen is duur en lastig. Kies daarom voor een sushi workshop! Tijdens een workshop leert een professional je de fijne kneepjes van het vak en kan je na afloop natuurlijk smullen van je lekkere creaties.

Dus.. Hoe maak je nou sushi?

Sushi’s zien er niet ingewikkeld uit: een maki is bijvoorbeeld een stukje groente of vis omringd door wat rijst. Zo simpel is het echter niet. Er moet namelijk speciale sushi rijst gebruiken en om de sushi’s perfect te krijgen is er wel wat oefening nodig. Verder zijn er natuurlijk heel veel soorten sushi’s, zoals temaki, hosomaki, nigiri, maki en nog veel meer. Elke sushi heeft zijn eigen bereidingswijze. Tijdens de workshop leer je hoe je de lekkerste sushi kunt maken. Het volgende stappenplan wordt ongeveer aangehouden:

Stap 1: sushirijst wassen

Voor het koken van de sushirijst is het belangrijk om deze eerst te wassen. Dit doe je met koud water. Tijdens het water wordt het water troebel en kan je de rijst afspoelen. Herhaal dit proces totdat het water helder blijft. Na het wassen laat je de rijst 10 minuten uitlekken.

Stap 2: sushirijst koken

De volgende stap is de rijst in de pan te doen en te gaan koken. Dit doe je met 750 ml water. Doe vervolgens de deksel op de pan en laat de sushirijst 2 minuten koken op hoog vuur en vervolgens ongeveer 15 minuten op laag vuur. Nadat de rijsti s gekookt laat je de rijst nog 15 minuten in de pan zitten met de deksel erop. Leg een theedoek op de deksel, zodat de condens niet op de rijst terecht komt.

Stap 3: sushirijst laten afkoelen

Sushirijst moet op kamertemperatuur zijn voordat je begint met sushi’s maken. Laat daarom de rijst afkoelen.

Stap 4: het bereiden van sushi-azijn

Om de sushirijst helemaal af te maken, voegen wij zelfgemaakte sushi-azijn aan de rijst toe. Deze maak je als volgt: verwarm de rijstazijn samen met de suiker en het zout en roer totdat de suiker en het zout zijn opgelost. Ook voor de sushi-azijn is het van belang dat deze op kamertemperatuur is. Sprenkel het mengsel over de rijst terwijl je de rijst omschept.

Stap 5: tijd om te rollen!

Nu de rijst klaar is, is het tijd om de sushi te rollen. Houd er rekening mee dat de rijst tijdens het rollen en het serveren op kamertemperatuur moet blijven.

Toch liever sushi eten in een restaurant?

Sushi te maken te moeilijk of heb je gewoon zin om direct te gaan smullen van je favoriete sushi’s? Dan raden wij Restaurant Ida aan. Deze formule is gevestigd in alle grote steden en je kan er onbeperkt sushi eten tegen een vaste prijs.