Als je wil beginnen met paaldansen op hoge hakken, maar je weet niet zeker waar je moet beginnen, dan hebben wij een aantal tips voor je. Met een aantal basis trucs en technieken helpen we je om te paaldansen met hakken.

Vind het juiste paar haklaarzen

De wereld van de paalschoenen kan lijken op een enge jungle. Met de onderstaande tips heb je een beetje houvast voor je keuze:

  1. Kies een paar dat 15-18 centimeter hoog is, omdat dit een comfortabele hoogte is en je niet uit balans mag brengen.
  2. Kijk naar de hakdikte en het ontwerp van de schoen die je koopt. Vierkante hakken zijn meestal iets groter en stabieler dan bijvoorbeeld de ronde stiletto’s, en zijn goed voor de eerste training als je gewend raakt aan de hoogte.
  3. Plastic riemen hebben de neiging om strakker aan de voet te passen dan lak- of lederen riemen, dus om een goede pasvorm te garanderen is het verstandig om te beginnen met plastic.

Richt je tenen in de juiste richting

Het dragen van paalschoenen is geen excuus om je tenen niet te richten of je te concentreren op de spanning in je benen. Zorg ervoor dat je je blijft concentreren op het richten van de tenen in overgangen en andere bewegingen. Dit helpt om je bewegingen er meer gepolijst en schoon uit te laten zien.

Hou je houding in de gaten

Je kunt moeite hebben met dansen op de hielen als je je houding niet controleert. Door ervoor te zorgen dat je core (buikspieren) goed op elkaar aansluit en dat je een goede uitlijning door je lichaam hebt, wordt het balanceren op de hielen een stuk makkelijker, dus als je houdingsproblemen hebt, maak dan een afspraak met een specialist om ze te verlichten. Het paaldansen zal je core stability sowieso verbeteren, maar het is altijd de moeite waard om het door een professional te laten begeleiden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een workshop paaldansen volgen bij Release-academy.nl